ارتباطات اجتماعی – گرایش تحقیق در ارتباطات اجتماعی
عنوان:
شیوههای اطلاع رسانی در زمان بحران قطع برق از دیدگاه کارشناسان پدافند غیر عامل و رسانه
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده پایان نامه:
وجود بحرانهای گوناگون در دنیای امروز به یکی از مسائل مهم و اساسی تبدیل شده و قطع برق علاوه بر اینکه خود نوعی بحران است باعث تشدید شرایط بحرانی در بحرانهای گوناگون میگردد. لذا تحقیق حاضر با توجه به اهمیت موضوع قطع برق در شرایط بحران و اهمیت اطلاع رسانی در این شرایط، به بررسی شیوههای اطلاع رسانی شرایط بحران قطع برق از دیدگاه کارشناسان رسانه و کارشناسان پدافند غیر عامل میپردازد.
هدف اصلی این تحیق بررسی شیوههای مناسب برای اطلاع رسانی در شرایط بحران قطع برق است که در آن دیدگاه کارشناسان رسانه به عنوان نمایندگان حوزهی اطلاع رسانی و کارشناسان پدافند غیر عامل به عنوان نمایندگان مدیران بحران به ارائه نظر پرداخته اند. در سایه هدف اصلی مباحثی مانند میزان آمادگی و پیشبینی شرایط، اهمیت دادن به اطلاع رسانی در شرایط بحران، آموزش اصحاب رسانه و مدیران بحران، میزان وابستگی مخاطبان به رسانههای نوین مورد بررسی قرار گرفتهاند.
در پژوهش حاضر از روش تحقیق پیمایشی استفاده شده و جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته با استفاده از طیف لیکرت پنج گزینهای که شامل ۴۳ سوال بوده، استفاده شده است. روایی این تحقیق توسط اساتید راهنما و مشاور و دوتن از کارشناسان رسانه و پدافند غیرعامل حوزهی بحران مورد بررسی قرار گرفت و تایید شد که سوالات پرسشنامه کاملا مرتبط با موضوع بوده و پرسشنامه میتواند به سوالها و فرضیههای تحقیق پاسخ نماید. برای بررسی پایایی، اعتبار و همسانی درونی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ روی یک نمونه 10 نفری استفاده شد که نتیجه حاکی از آن است که پرسشنامه با ضریبی معادل ۸۰۶. از اعتبار مناسبی برخوردار بوده است.
جامعه نمونه در نظر گرفته شده برای این تحقیق (به دلیل محدودیتهای بودجه و عدم دسترسی به اطلاعات طبقهبندی شده) نمونه در دسترس شامل 40 کارشناس رسانه و 20 کارشناس پدافند غیر عامل میباشد که همگی به پرسشنامهها پاسخ دادهاند.
نتایج بدست آمده از پژوهش بیانگر این است که وجود دید مثبت به موضوع اطلاع رسانی در شرایط بحران، پیش بینی شرایط و تامین امکانات مورد نیاز، آموزش اصحاب رسانه و مدیران بحران در زمینه اطلاع رسانی در شرایط بحران، بستر مناسب برای استفاده از شیوههای گوناگون اطلاع رسانی را بوجود میآورد. همچنین موقعیت جغرافیایی مخاطبان (داخل محدوده، همجوار و خارج از محدوده)، عامل بروز بحران (انسانی، طبیعی) و نوع بحران (حوادث طبیعی، اقتصادی، سیاسی و …) عامل مهمی در برگزیدن شیوهی اطلاع رسانی در شرایط بحران قطع برق میباشد.
از مهمترین پیشنهادهای ارائه شده در پایان این پژوهش، راهاندازی سامانه اطلاع رسانی سیار در مناطق بحرانزده بدون نیاز به هیچگونه زیرساخت، راهاندازی سایت، تهیهی کتاب و جزوات، برای آموزش مدیران بحران، اجباری نمودن تعیین سخنگو در آیین نامه عملیاتی مدیریت بحران میباشد.
بحران در ادبیات امروز، کلمهای آشنا برای دولتمردان، علماء، متخصصان و عموم مردم میباشد و اینکه پیش از بحران میبایست از چه آمادگیهایی برخوردار بود و حین آن چه اقداماتی انجام داد تا خسارات ناشی از آن کاسته شده و پس از آن چگونه در حداقل زمان به بازسازی خسارات ناشی از آن پرداخت به یکی از مباحث جدّی در جوامع امروز تبدیل شده، بگونهای که در اکثر کشورها یک سازمان و یا حتی وزارتخانهای به این امر اختصاص داده شده است.
در کشور ما نیز باتوجه به شرایط خاص جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی آن که تقریبا کشور در معرض تمامی انواع بحرانها قرارداده و علاوه برآن بصورت متناوب از جانب کشورهای قدرتمند مورد تهدید قرار میگیرد ؛ آمادگی برای مقابله با بحرانها و هر گونه اقدام خصمانه دشمن اعم از جنگ، خرابکاری، تحریم و … اجتناب ناپذیر میباشد.
در بحرانهای طبیعی احتمال وارد آمدن آسیب به زیرساختها وجود دارد؛ البته در این زمینه معمولا پیشبینیهای لازم پیش از ایجاد این زیرساختها به عمل میآید ولی در جنگهای نوین با توجه به اهمیت زیرساختهای حیاتی هر کشور، نخستین نقاطی که مورد حمله قرار میگیرند، این زیرساختها، علی الخصوص در حوزهی انرژی میباشد. استراتژیکترین انرژی که در حال حاضر تقریبا زندگی، کار و ارتباطات تمام افراد به آن بستگی دارد برق است و نیروگاههای تولید برق و خطوط انتقال آن به عنوان اولین زیرساختهایی است که در صورت آسیب چه به دلیل بحرانهای طبیعی و چه در صورت حمله دشمن میبایست مورد توجه قرار گرفته و برای مقابله با آسیبهای آن چارهای اندیشید.